hamburger login

Dirigent / instructeur

Dirigent / instructeur

Dirigent: Dethmer Jan van Heerde

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Dethmer Jan van Heerde is sinds 2 december 2009 dirigent van Fanfareorkest ‘Juliana’ Uddel. Dethmer Jan werd geboren op 5 januari 1982 in Emmeloord en is momenteel woonachtig in Almere.

Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste trompetles aan de muziekschool van Leo Torn. Vanaf zijn 15e studeerde hij aan het conservatorium in Utrecht. Daar volgde hij lessen bij Willem van der Vliet, Arto Hoornweg en Frits Damrow voor trompet. Tijdens zijn trompetstudie is hij begonnen met het hoofdvak ‘HaFaBra-directie’ bij Danny Oosterman. In 2005 is hij afgestudeerd als trompettist `Bachelor of Music` en als dirigent voor zijn ‘Bachelor of Conducting’. Hij heeft zijn studie vervolgd en is in 2008 afgestudeerd als ´Master of Conducting’.

Dethmer Jan speelde als trompettist in diverse orkesten en ensembles waaronder Het Gelders Fanfareorkest, Flevo Brass en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Als dirigent heeft Dethmer Jan naast Muziekvereniging Juliana te Uddel de muzikale leiding bij Harmonieorkest Lelystad, Muziekvereniging Voorwaarts te Zwartsluis, en Chr. Muziekvereniging Excelcior te Belt Schutsloot.

Dethmer Jan speelt zowel solistisch als bij orkesten. Hij heeft ook zijn medewerking verleend aan radio, tv en cd opnames. Op dit moment speelt hij alleen nog vast bij de Brass Band Altena Brass.

 
Instructeur: Marc Gouswaart

gouswaart

Sinds Oktober 2012 is Marc Gouswaart de nieuwe drumband instructeur en docent van onze vereniging. Marc is als 7 jarige begonnen bij de Harmonie van Nunspeet, maar besloot later ook lid te worden van drumfanfare EDG in Ermelo.

Na het behalen van het tamboer-maîtrediploma, choreografie & show en de tamboerdiploma’s A tot en met D, vervulde hij zijn dienstplicht bij de Koninklijke Luchtmacht waar hij naast muzikant ook bibliothecaris is geweest.

Tijdens zijn diensttijd volgde hij de cursus drumbandinstructeur en behaalde diploma’s A en B op trompet. Na een afwezigheid van een aantal jaren heeft hij de functie van muziekbibliothecaris opnieuw vervuld en is als slagwerker mee gaan spelen bij het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee. Op 1 oktober 2006 is hij benoemd tot Tamboer-maître bij dit orkest tijdens mars- en showoptredens. Daarnaast is Marc nog steeds verantwoordelijk voor de exercitie en beheer van de muziekbibliotheek.

Op dit moment is Marc ook actief als slagwerkinstructeur bij March & Showband Rheden en Jong Rheden, Combinatie Drumfanfare Excelsior Rotterdam / Dockyard Heijplaat en de Music And Show Kids van Drumfanfare Excelsior Rotterdam en Scouting Arnhem Band.

Verder is Marc actief als federatieraadslid voor de KNFM, afdeling Gelderland / Flevoland met specifiek de sector SMP (Show, Mars en Percussie) en druk met projecten voor muzieklessen op de basisschool, wervingsacties en daarnaast is hij als docent actief bij diverse opleidingen voor tamboer-maître en choreografie.

Voor zover er nog tijd over is houdt Marc zich bezig met het componeren en arrangeren van bladmuziek voor uiteenlopende bezettingen. Het betreft hier voornamelijk werken van buitenlandse muziekuitgevers en een groot aantal “eigen” arrangementen.