hamburger login

Nieuwsbericht

3 oktober 2019

Alle kinderen mogen meedoen

Nu meedoen is straks meetellen.

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!  

Afhankelijk van de financiële situatie van de lokale Leergeld stichting, kunnen de specifieke vergoedingen per lokale Leergeld stichting verschillen, maar meedoen via Leergeld kan in principe op vier verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur of welzijn.

Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.

Mogelijk zijn er in Uddel en omgeving ook kinderen die graag een muziekinstrument zouden willen bespelen, maar het gezin hiervoor niet de financiële middelen heeft en er geen ruimte is om de lesgelden te betalen. Hier kan  stichting “Leergeld” de helpende  bieden.

Aanmelden is anoniem en kan via de website www.leergeld.nl worden gedaan, hier kunt ook verder informatie lezen over de stichting en de aanmeld procedure.

De stichting is telefonisch bereikbaar via 085-0471774 (lokaal tarief)

Meer nieuws