hamburger login

Nieuwsbericht

22 januari 2017

Het begin….dat was het einde!

Jeugdconcert 2017.

De titel boven aan dit bericht werd wel erg letterlijk door de leden van het jeugd c.q. leerlingen orkest opgevat.  Alle aanwezigen hebben kunnen genieten van een prachtig en spectaculair nieuwjaarsconcert.

Het leek net alsof de klok achteruit liep gedurende het concert, de leden kwamen achterstevoren het podium op en het concert begon met “Over and Out” een mars die vaak als toegift wordt gespeeld aan het einde van een concert.  Het publiek werd direct bij aanvang bedankt voor de aanwezigheid en wel thuis gewenst, er waren bloemen voor dirigent Dethmer Jan van Heerde en Marieke Pul… een fantastisch idee en perfect uitgewerkt door o.a. Tjitske van de Brugge en Rik Bronkhorst. Soms was er wat verwarring over de solisten van een nummer, want ook de aankondiging werd telkens in omgekeerde volgorde gedaan, de titel werd dus eerst gespeeld en daarna pas op professionele wijze aangekondigd, een hilarisch tafereel!

Het publiek kon genieten van onder andere Saxophrolic, Vivaldi’s Winter compleet met ijsmuts voor de muzikanten en de March of the Toreadors stond aan het einde op het programma, of dus eigenlijk aan het begin van het programma.

Naast de 10 prachtige nummers van het jeugdorkest waren ook een aantal optredens te bewonderen van leden die nog niet meespelen in dit orkest, op bugel heeft het publiek kunnen genieten van Rosalin Bronkhorst samen met Evi van der Zande, maar ook Dick van Asselt. Helemaal stoer mag toch wel het optreden van Merel Timmer op trombone worden genoemd, maar ook de bugelisten hebben van zich laten horen en hoe!

Het concert werd “geopend” met een nieuwjaarsborrel en een nieuwjaarswens, het bleek voor veel aanwezigen lastig om de inhoud van het glas tot het einde van het concert toe te bewaren… volgt u het nog?

Muziekvereniging Juliana mag terug kijken op een fraai Nieuwjaarsconcert, hiermee is het muzikale jaar 2017 prima van start gegaan, het volgende (voorjaars)concert is op 8 april a.s.

Hieronder ziet u nog een opname van een uitvoering van Kinderen voor kinderen, ook is er een foto album gemaakt van deze mooie avond.

Meer nieuws