hamburger login

Nieuwsbericht

9 juni 2019

Britt geslaagd mét onderscheiding!

9 juni, de dag erna… wat een dag! Gisteravond mochten wij als vereniging deel uitmaken van een bijzonder concert, namelijk het Recital D examen van Britt Smorenburg.  Onze Britt welteverstaan, want stiekem zijn wij natuurlijk trots op een Juliana muzikant die op zo’n niveau examen mag doen. Muzikant Remke wist de dag perfect te omschrijven met de woorden: D-day voor Britt Smorenburg. Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid waren zoveel ogen gericht op één saxofoniste van Juliana Uddel.

Na maandenlange voorbereiding was het gisteren dan zover voor Britt en mocht ze aan het publiek en jury laten horen wat ze in haar mars had. Het doorlopende programma werd vakkundig aan elkaar gepraat door ladyspeaker Geurtje. Hans, vader van, gaf ons een kijkje in het muzikale leven van Britt. In de meerdere stukken, uitgevoerd met saxofoon kwartet, piano en natuurlijk met Juliana wist Britt de jury te overtuigen van haar capaciteiten. Het cijfer loog er dan ook niet om: gemiddeld een 9.5 mét onderscheiding!

Britt heeft ruim 10 jaar muziekles gehad van Marieke, onze eigen docente. Marieke heeft haar al die jaren geweldig les gegeven en was dan ook trots op haar leerling. ‘Dit maak je bijna nooit mee, geweldig! Ik ben ooit één keer boos geworden op een leerling omdat er niet goed gestudeerd werd. Dat was Britt. Dit heeft kennelijk het juiste effect gehad!’

Opleiden van muzikanten is een belangrijk onderdeel van het beleid. Natuurlijk vallen er leden af tijdens de opleiding, maar het is geweldig dat sommige van hen echt plezier hebben in het lessen en zichzelf blijven uitdagen om nóg beter te worden. Later dit jaar zullen er opnieuw leerlingen examen gaan doen, hopelijk net zo enthousiast als Britt!

Meer nieuws