hamburger login

Nieuwsbericht

24 november 2019

Eerste prijs concert concours Enschede

Er gingen vele weken aan voorbereiding vooraf, maar gisteren was het dan eindelijk zover: het concert concours te Enschede. Het laatste concours stamt al van enkele jaren geleden, dus het werd dan ook wel weer eens tijd. In de weken van voorbereiding is veel tijd en energie gestoken in sectierepetities, een try-out en een beoordeling door één van de componisten zelf, in de persoon van Rob Goorhuis.

We zeggen het zelf al jaren, maar de jury bevestigde dit maar al te graag in haar jury rapport: Juliana is een prachtig orkest, waarbij de jeugd een belangrijke plaats inneemt. Wij realiseerden ons: ruim een derde van het orkest is zelfs nog nooit op concours geweest!

Omdat we al enkele jaren niet meer deelgenomen hebben kwamen we uit in de vijfde divisie. En de vijfde divisie mag over het algemeen een concours dag aftrappen… Het was dus vroeg uit de veren, om tegen 7.15 uur te vertrekken vanaf het Blanke Schot richting Enschede. Na het inspelen op het podium nam de jury plaats in de zaal en kon het beginnen. Als inspeelwerk speelden we het prachtige ‘Gabriella’s song’. Een demo opname van de uitvoering is hier terug te beluisteren.

‘The Battle of Varlar’ was ons eerste beoordelingswerk en kreeg van de jury 82.00 punten. Het tweede beoordelingswerk was ‘Voyage with the VOC’, wat beoordeeld werd met een mooie 82.33 punten. De gemiddelde score kwam hiermee dus uit op 82.17 punten, een mooie eerste prijs!

Dit mooie resultaat werd ‘s avonds goed gevierd tijdens onze feestavond! Hierover leest u binnenkort meer in ons clubblad.

We kijken terug op een geslaagd concours. Om met de woorden van dirigent Dethmer Jan te spreken: een mooi resultaat, een opmaat naar meer!

Meer nieuws