hamburger login

Nieuwsbericht

16 juni 2022

Geslaagd concert Juliana

Zaterdag jl. werd het uitgestelde Voorjaarsconcert gepresenteerd als Zomerconcert, nog net in het voorjaar. Een volle zaal in het dorpshuis betekende dat er veel mensen kwamen om te genieten van mooie muziek. In de regio waren diverse evenementen maar de echte muziekliefhebbers waren bij Juliana. 

De fanfare, o.l.v. dirigent Dethmer Jan van Heerde bracht een gevarieerd programma en begon met de fraaie ouverture Where eagles soar. Het gebed ‘Onze Vader’ is prachtig op muziek gezet en heeft een mooie hoornsolo die door hoornsoliste Amber Schouten uitstekend werd vertolkt. Ook Antigua en Interlude werden door het publiek enthousiast beloond met applaus.

Toetie
Het Studie-orkest liet ook weer van zich horen met een paar mooie nummers. Pêche Melba, een zomers muzikaal grapje, en Two Spanish Bulls kregen groot applaus. In het laatstgenoemde nummer was een muzikale tweestrijd te horen tussen trompettiste Fija van der Brugge en bugeliste Deborah de Vries. De Circus-suite was zeer gevarieerd en bij de Boomwhacker Party lieten Sjors en Tamara  horen dat je ook met gekleurde kunststof buizen muziek kunt maken.

In het tweede optreden van de fanfare was Douchinnerie te horen, een bewerking van Badeneri van J.S. Bach. Het nummer San Diego bracht ook de handen enthousiast op elkaar, dit werd zeer gewaardeerd. En fanfare en Toeitie speelden tenslotte samen nog met enkele workshopleerlingen Het Dorp.

Als allerlaatste nummer werd de mars Prinses Máxima gespeeld. ,,Een dijk van een mars” zo sprak voorzitter Hop. En daar was het publiek het helemaal mee eens, te horen aan de staande ovatie.

tekst: Geurtje van den Hoek

Meer nieuws