hamburger login

Nieuwsbericht

16 juli 2021

Hoosbui beëindigt zomerconcert op Uddelse Enk

Menig muzikant hield afgelopen woensdag angstvallig zijn of haar weerapp in de gaten. De voorspelling was namelijk niet optimaal, maar toch besloot het bestuur om 19.00 uur de gok te nemen: het zomerconcert gaat door! De orkesten en ensembles van Juliana hebben enkele repetities achter de rug sinds het weer is toegestaan om muziek te maken samen. Een concert ter afsluiting van het korte seizoen moest er toch echt nog van komen!

Donkere wolken pakten zich letterlijk samen boven de Uddelse Enk, maar toch namen het ‘grote’ orkest, Toetie, Saxima en de Bachlanders omstebeurten plaats op de mooie locatie in de nieuwe wijk ‘Aardhuus’. Het grasveldje blijkt zich perfect te lenen voor concerten is gebleken. Ook het publiek wist ons hier te vinden, gezien de mooie opkomst.

Het publiek zou deze avond getrakteerd worden op een gevarieerd programma, van Queen en Europe (Final countdown), tot klassiek en marsmuziek. Maar…. Het programma was ongeveer voor driekwart afgewerkt, toen de bui toch echt losbarstte en het concert daarmee ten einde kwam. Juliana leden bleken toen ook verrassend snel op te kunnen ruimen: binnen 10 minuten waren alle instrumenten en stoelen weer ingeladen en togen de muzikanten weer richting het dorpshuis, waar het seizoen gezellig werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Ps. Wat vindt u van onze mooie nieuwe polo’s?

Meer nieuws