hamburger login

Nieuwsbericht

26 november 2022

In beeld: Juliana behaalt eerste prijs mét promotie op concertconcours

Hoewel de spanning onder de muzikanten om te snijden was, heeft muziekvereniging Juliana toch een bijzondere prestatie geleverd. Tijdens het concertconcours van Muziekbond Gelderland – Flevoland in Zutphen behaalde Juliana met concertstukken ‘The Baron of Dedem’ en ‘Contrasto Grosso’ 85.67 punten en de daar bijbehorende eerste prijs mét promotie. Dat betekent dat Juliana terug is in de vierde divisie.

De leden verkeren in jubelstemming met het resultaat van het concours. Zo werden er enkele tranen gelaten na bekendmaking van de uitslag. “We zijn ontzettend blij en trots dat het ons met veel werk is gelukt dit resultaat neer te zetten. Het fanfareorkest heeft de afgelopen weken enorme muzikale stappen gemaakt. De uitkomst van het concours is de kroon op alle inzet”, zegt het bestuur van Juliana.

De weg naar het concours toe was beslist geen gemakkelijke, maar mede door de inzet van een speciaal opgerichte concourscommissie, met Ida van der Plas, Henk van der Zande, Tjitske van der Brugge, Tamara Kroon én dirigent Dethmer Jan van Heerde kan Juliana dit succes vieren. Het vijftal zorgde samen voor inspirerende en strakke repetities voorafgaand aan de muzikale krachtmeting. Onder meer topdirigent én componist Jacob de Haan kwam langs in Uddel om de muzikanten van advies te voorzien.

Bekijk hieronder een foto-impressie van de dag, gemaakt door Anneriek van de Ruitenbeek.

Meer nieuws