hamburger login

Nieuwsbericht

7 augustus 2018

In Memoriam Aart de Ruiter

Op 30 juli 2018 bereikte ons het droevige nieuws dat Aart de Ruiter plotseling was overleden.
Hij had de voorbereiding voor de jaarmarkt al getroffen. Zoals Aart altijd alles voorbereidde.

Aart de Ruiter

Op de foto, daterend van 25 augustus 2010, treft Aart zijn voorbereiding voor de pauze van Juliana. Hij schenkt de frisdranken al in en legt het snoepgoed klaar, want Aart kent zijn pappenheimers en hun smaken. Immers, Aart heeft alle muzikanten zien binnen komen.

In 2007 werd Aart vaste vrijwilliger voor het Blanke Schot op de woensdagavond; de repetitieavond van Juliana. Aart heeft de afgelopen jaren wellicht meer fanfaremuziek gehoord dan de muzikanten zelf, want hij was er namelijk altijd. Geliefd bij jong en oud; “Meneer Aart” voor de jeugd.

Voor het Blanke Schot, maar ook voor Juliana van onschatbare waarde. Zonder ook maar een kik te geven bleef hij gedurende de gehele nazit aanwezig en voorzag de aanwezige muzikanten desgewenst van een hapje en een drankje. En heeft hij zonder klagen de repetities met daarin vele herhalingen, aangehoord.
Ook de koralen aan het begin van de repetitie; zoals ons lid Marinus van de Kolk aanhaalde in zijn uitgesproken “in memoriam”, bij zijn afscheid in Het Blanke Schot op 4 augustus.

Op verzoek van de familie heeft Juliana zijn uitvaart begeleid met koralen uit dezelfde bundel. Ondanks de vakantie is het gelukt om een muzikaal verantwoorde bezetting te krijgen; inclusief de spontane hulp van oud-lid Gerda Mulder en o.l.v. Hans Kroon.

Een waardig afscheid aan deze bijzondere man, waarvan men kan zeggen dat hij onopvallend aanwezig en opvallend afwezig was. Uitvaartleider Ank Bos en Wim Schreurs en Gerrie Cools hebben in hun toespraken op prachtige wijze inzicht gegeven in het leven, het werk en het vrijwilligerswerk van Aart de Ruiter.

In Garderen ter aarde besteld en begeleid met koraalmuziek van Juliana hebben familie, vrienden en bekenden afscheid genomen van Aart de Ruiter.
De leden en ook oud-leden van Juliana gedenken deze bijzondere man in dankbaarheid en zij wensen de familie sterkte.

Meer nieuws