hamburger login

Nieuwsbericht

17 april 2018

Juliana blikt terug op geslaagd concert

De bezoeker die op 14 april aanwezig was in Sporthal de Schier zal kunnen beamen dat er een prachtig jubileumconcert is neergezet. Samen met het studieorkest en het Luchtmacht Mannenkoor is er deze avond een repertoire ten gehore gebracht met voor ieder wat wils: koralen, marsen, popmuziek: alles passeerde de revue.

Opvallend was dat er twee oude bekenden in het orkest zaten: Dianne en Jan Klarenbeek. Als dank voor de bijdrage van de fanfare op de uitvaart van hun moeder Riekje Klarenbeek heeft de fanfare een prachtig muziekstuk geschonken gekregen: Queen of the Dolomites. Een stuk die de toehoorders mee nam door de bergen en de dalen rondom het pittoreske dorpje Cortina d’Ampezzo.

Ook het jeugdorkest was goed vertegenwoordigd tijdens het concert! De oplettende luisteraar heeft gemerkt dat zij een deel van het stuk JU 2018 zelfstandig hebben gespeeld. En we kunnen u verzekeren: Dit belooft wat voor de toekomst!

Het mannenkoor heeft diverse mooie liederen ten gehore gebracht, sommigen konden zelfs worden mee gezongen door het publiek! Een enkele is ook gespeeld in samenwerking met de fanfare, bijvoorbeeld het prachtige Hallelujah van Leonard Cohen.

Bij een voorjaarsconcert hoort natuurlijk een jubilaris! Dit jaar werden de speldjes en documenten met de postbode gebracht. Niet geheel toevallig natuurlijk, onze jubilaris was Riekje Koetsier. Riekje is al 40 jaar lid van onze vereniging en zij heeftzich al die jaren fanatiek ingezet voor de vereniging: als slagwerker, instructeur en natuurlijk tijdens acties.

We kijken terug op een prachtige avond. De voorjaarsconcertcommissie wordt bedankt voor alle moeite en energie die zij in deze avond hebben gestoken.

We hebben genoten!

Meer nieuws