hamburger login

Nieuwsbericht

18 september 2023

Juliana brengt bezoek aan Terschelling

Zoals u wellicht weet gaat onze vereniging elke twee jaar een weekendje op reis. Afgelopen weekend was Juliana daarom te gast op het mooie Terschelling.

Vrijdagochtend vertrokken onze muzikanten met de auto naar Harlingen en namen daar de boot naar het waddeneiland. Na het inchecken in het hotel kregen we een rondleiding door Hielke op de zeevaartschool. Na de rondleiding was het tijd voor eten en werden er nog enkele marsen gespeeld in West-Terschelling, wat zeer gewaardeerd werd door de bewoners. Er kwamen zelfs nog enkelebekenden op af! De avond was daarna vrij te besteden, dus veel muzikanten doken in het nachtleven van Terschelling…

Lokale muziekvereniging Schylge vierde haar 60 jarig jubileum en organiseerde daarom op zaterdag “Festival TS23”. Er deden 10 orkesten mee aan dit muzikale feest. “Festival TS23” stond in het teken van ontmoeting en genieten van (elkaars) muziek. Er werd door elk orkest muziek gespeeld van componist Jacob de Haan. Voor Juliana geen onbekende! Jacob was zelf ook aanwezig en jureerde deze dag zelf de orkesten. Wij speelden de stukken Monterosi en Ministerie van Fanfare. Na afloop van het festival werd er gezamenlijk gegeten in Midsland.

Op zondagochtend verleenden wij onze medewerking aan een kerkdienst op het strand. Maar liefst 170 muzikanten deden mee aan dit spektakel! Bekijk hier een reportage van de lokale media.

Na de dienst gingen alle muzikanten weer richting de boot en keerden moe maar voldaan huiswaarts.

Binnenkort leest u een volledig (foto)verslag in de Heraut!

(Foto’s gemaakt door onze muzikanten)

Meer nieuws