hamburger login

Nieuwsbericht

6 november 2021

KMKJWF trakteert publiek op fraai concert

De Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” heeft op 5 november in Uddel een prachtig concert gegeven met het thema “Reconnected”. Het orkest werd geleid door chef dirigent Majoor Tijmen Botma.

Het eerste werk dat op het programma stond, draagt de titel “Reconnected” en is door de componist Christiaan Janssen, speciaal geschreven om na een periode dat er nauwelijks concerten konden worden gegeven vanwege Covid-19, als orkest weer de verbinding met het publiek te zoeken.

Naast deze fraai uitgevoerde compositie stonden ook een aantal nieuwe werken van de componist Philip Sparke op het programma. Sergeant der eerste klasse Paul van Batenburg, nam het publiek daarna mee terug naar de jaren zestig en vertolkte op alt-saxofoon een geweldige solo met het werk “My Favourite Things” uit de musical “The Sound of Music”.

Het concert werd afgesloten met het werk “Disney Salute”. Als toegift werd de Veteranen Mars gespeeld, speciaal voor de defensie veteranen die bij dit concert aanwezig waren.

De presentatie van dit concert werd verzorgd door speaker Adjudant Bart Schmittmann.

De Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”, heeft met dit concert zeker de verbinding met het publiek opnieuw weten te leggen, naast een daverend applaus na afloop van het concert waren er ook veel lovende woorden van het publiek. Het was na het concert nog lang gezellig in de grote zaal van het dorpshuis “Het Blanke Schot”.

Als organiserende muziekvereniging kijken we terug op een zeer geslaagde avond en zijn we best een beetje trots dat we dit evenement mochten organiseren.

Tekst: Gerard Hop

Foto’s: Bartus Vos. Klik hier voor het fotoalbum

Meer nieuws