hamburger login

Nieuwsbericht

25 april 2022

ToeTie in concert, Circus ‘Toetie’ En het opgeloste mysterie.

Afgelopen zaterdag 9 april, heeft iedereen de mogelijkheid gehad om weer te mogen genieten van een bijzonder avontuur verteld en gespeeld door de leden van Opleiding Orkest ToeTie.

De afgelopen jaren werd er door de leden van het orkest een verhaal bedacht, bijpassende muziek uitgezocht en werd het verhaal ook nog eens gespeeld! En zo ook dit jaar!

Zittend achter de gesloten gordijnen werd de spanning voelbaar, zijn er veel mensen in de zaal? En zullen er ook veel kinderen van de verschillende basisscholen in de omgeving zijn?

Vijf voor zeven, er komen nog steeds mensen naar binnen, we kunnen dus nog niet beginnen. Een paar minuten over zeven kwamen de laatste gasten naar binnen, de zaaldeur ging dicht. Het spel kon beginnen.

Maar daar begon het al, de sollicitatiegesprekken met de clowns moesten ook nog gevoerd worden! Barend en Arend werden door de directeur van het circus Toetie geïnterviewd en daarmee werd de basis gelegd van een spannende en leuke avond.

Al spelend werd het duidelijk dat er iets niet helemaal pluis was. En de ingeschakelde detective had er zijn handen vol aan. Zou de spelbreker nog gevonden gaan worden? En kon de voorstelling wel doorgaan?

De oplossingen downloaden? Nee dat was niet mogelijk maar de leden van het orkest zijn slim! Problemen die werden gewoon opgelost! Want gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat! Ben je helemaal betoetert! En muziek zal er klinken!

Deze avond stond in het teken van het met elkaar muziek en plezier maken. Problemen? die zijn er om opgelost te worden.

Mysterie opgelost!

Wij hopen natuurlijk dat wij ook anderen jong en oud, aangestoken hebben met dit fijne virus. Kom lekker spelen! Neem muziekles en kom ook bij Toetie!

Wij hebben nog genoeg plekken vrij in dit mooie orkest. En weet je wat er zo leuk aan is, we zijn een orkest! Geen fanfare- of harmonieorkest, brass- of bigband, maar maken gewoon muziek met elkaar!

Dus speel je dwarsfluit, trompet, klarinet, bugel, hobo, fagot, hoorn, trombone, bas, saxofoon, of ga je helemaal los op de xylofoon, kom kijken of beter speel mee! Staat je instrument er niet bij? Ook dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

Toetie repeteert iedere vrijdag (behalve in de schoolvakanties) van 18:00 – 19:00 in Het Blanke Schot.

Foto: Grietje Wajer

Tekst: Hans Kroon

Meer nieuws