hamburger login

Nieuwsbericht

13 juni 2024

Voorjaarsconcert 2024

Een jaarlijks fenomeen in Uddel: het voorjaarsconcert van Muziekvereniging Juliana. Dit jaar compleet anders dan voorgaande jaren. Niet alleen is het voorjaarsconcert dit jaar op een vrijdagavond in plaats van een zaterdagavond, het concert wordt dit jaar gegeven in de grote zaal van Het Blanke Schot. Vanwege de grootte van de slagwerksectie van de fanfare past het allemaal niet op het podium, dus waarom draaien we het niet allemaal om? Het orkest in de zaal en het publiek op de podium. Kortom, een heel andere dynamiek. Daarnaast wordt het publiek getrakteerd met optredens van de fanfare, ToeTie en een nieuw samengesteld ensemble: de Nu Je Nog Jong Band! Lees snel verder voor een verslag van de avond.

De avond wordt ceremonieel geopend met The Olympic Spirit, dat is gecomponeerd door John Williams voor de olympische spelen van 1998 in Zuid-Korea. Een snelle opening van een bewogen avond, waarin veel verschillende stijlen muziek aan bod zijn gekomen. Het concert wordt vervolgd met Guardian of my soul, een arrangement waarin de melodieën I worship you en Oh Jesus, I have promised gecombineerd zijn. Dit gedragen koraal heeft Juliana Uddel deze avond gespeeld als herdenking aan erelid Albert de Vries na een in memoriam van voorzitter Ida van der Plas. Albert is in januari 2024 overleden op 90-jarige leeftijd en 69 jaar lid geweest van Juliana. Na een moment stilte gaat het programma verder: Juliana neemt de luisteraar mee langs de Schotse landschappen en geschiedenis in The Glenmasan Manuscript, naar 1965 met The Sound of Silence en naar de vulkanen van de Andes in Cordilleras De Los Andes

Het is tijd om de jubilarissen te huldigen. Rudolf Ymker, Deborah de Vries en Fija van der Brugge zijn alle drie 12,5 jaar lid van de muziekvereniging en dat verdient een toespraak van de voorzitter en een speldje op het uniform. Rudolf, Deborah en Fija: gefeliciteerd met jullie jubileum!

Hierna is ToeTie aan de beurt. Het opleidingsorkest van Juliana Uddel staat te popelen om van zicht te laten horen. En dat doen ze! Zo brengen ze March Along, The Wellerman, The young maestro, Dance monkey, Jamaica en Sunny samba ten gehore. Finn en Rosalie, de nieuwste leden van Juliana deden voor het eerst mee aan het voorjaarsconcert. Maar ze waren niet zenuwachtig hoor!

In de pauze is het tijd om lootjes te kopen en prijzen binnen te slepen. Gelukkig kan er ook wat te drinken besteld worden bij de bar van Het Blanke Schot en kan iedereen na de pauze weer gehydrateerd luisteren naar de rest van het concert.

Popcorn! Dat is normaal tijdens een concert Not Done. De Nu Je Nog Jong Band van Juliana, waar alle young adults van de vereniging samen muziek maken die zij leuke vinden, heeft hier echter niet zo veel problemen mee. Zij openen hun deel van de avond met een arrangement van het lied Popcorn. Na deze spetterende opening zijn ze nog niet klaar, ze spelen ook een Doe Maar Medley, Boogie Woogie Bugle boy, de Bekertjesballade en Oya lele

De fanfare neemt weer plaats voor het laatste gedeelte van het concert. Ze trappen af met een beetje filmmuziek: Crimson Tide staat als volgende nummer op het programma, de filmmuziek uit de film met dezelfde naam. Dit wordt gevolgd door een koraal, Poeme Francais, wat de luisteraar meeneemt vanuit de diepte van de woeste zee naar de vredige landschappen van Frankrijk. tijdens “Trumpet Fiesta” wordt de trompetsectie, Gerbert, Fija, Erik en Gerard, in het zonnetje gezet. Trumpet Fiesta is een snel en vrolijk stuk met een solopartij voor de trompetten. Na dit trompetstuk zijn we overgegaan op een musicalnummer: Les Miserables, geschonken aan de vereniging door Marijke Timmerman en Hans Smorenburg. De oversteek naar Amerika wordt gemaakt met de Frank Sinatra Medley, bestaande uit onder andere de liederen Everybody Loves Somebody, I got you under my skin en natuurlijk My Way. De avond werd afgesloten met Royal Salute, dit stuk is in opdracht geschreven ter gelegenheid van de herdenking van de 25e verjaardag van Hertog van Edinburgh.

De melodieën hebben nog lang in iedereens hoofd gezeten en er wordt teruggekeken op een geslaagd concert! Het volgende concert is het reünieconcert op 19 oktober, tot dan!

Meer nieuws