hamburger login

Nieuwsbericht

29 december 2017

Liveblog Oliebollenactie – dag 1

29 december 2017

(klik hier om naar liveblog dag 2 te gaan)

20:32 uur

Na een lange dag bakken is het nu tijd voor een welverdiend natje en droogje. Morgenvroeg gaat het bakken weer verder, zodat iedereen in Uddel en omstreken lekkere verse oliebollen en appelflappen krijgt. Wij wensen u een zeer fijne nacht, en hopen u morgen in de oliebollenbakkerij aan de Van Waalswijkweg 9 te begroeten!

____________________________________________

18:59 uur

Op deze winterse vrijdagavond, terwijl de kantoren allang zijn gesloten, gaat het bakken gewoon door. Deeg na deeg wordt door de baklijn geschept. Appelflap na appelflap wordt omgedraaid. Dat deeg komt er natuurlijk niet vanzelf. Hielke van de Brugge, naar het schijnt, de jongste deegmaker ooit, draai er zijn handen niet voor om. Met veel liefde en concentratie wordt samen met meesterdeegmaker Peter de deeg gemaakt. Daarin zit veel ambacht en vakmanschap. Het gevolg: een oliebol en of appelflap waarvan ze bij het AD zullen denken: ,,hmmmmm lekker!”

___________________________________________

16:44 uur

Na het schillen van de appels zijn ze nog niet klaar om, via het deeg, in de baklijn terecht te komen. Ze moeten nog gesneden worden. Dat is heel iets anders dan schillen. Jan de Vries (Pino) is hier verantwoordelijk voor. Met veel geduld en passie snijdt Jan alle appels in gelijke stukken. Een vermoeiend klusje. Mede daarom heeft hij een lekker kopje soep verdiend.

___________________________________________

15:22 uur

Appels zijn een belangrijk ingrediënt van de appelflappen. Uiteraard lekker geschild en heerlijk sappig. Maar, dat schillen moet wel gebeuren! Hoofdappelschiller Gerrit (Gart) van de Hoek werkt samen met Ida, van het hoofdkantoor, om alle appels keurig te schillen. 

___________________________________________

13:24 uur

De bezorgers van de afdeling transport zijn allemaal onderweg. Ook in, naar Uddelse begrippen, het verre Speuld. Verse oliebollen en appelflappen worden door Marinus en Rik goedlachs bezorgd. Pech hebben ze zeker niet, want onderweg werd door fam. Schouten gezorgd voor de inwendige mens.  Dat mocht gelukkig na toestemming van Ida van het hoofdkantoor.

___________________________________________

10:58 uur 

Het is een drukte van belang in de oliebollenschuur aan de Van Waalswijkweg 9 in Uddel. Zijn er genoeg oliebollen en appelflappen? ,,Er zijn er tot nu toe meer dan genoeg, en desnoods bakken we de hele nacht door”, grapt Peter Bus. Hij is samen met Teuni de Vries druk bezig met het incalculeren van het aantal oliebollen. ,,De kwaliteit is super, dus er is weer veel vraag naar de oliebollen en appelflappen”, aldus Peter.

___________________________________________

09:34 uur

De oliebollenactie is inmiddels in volle gang. De baklijn draait op volle toeren, en de eerste oliebollen en appelflappen smaken heerlijk. Later op dit liveblog nog veel meer ins en outs over de lekkerste oudejaarssnack van Uddel!

Meer nieuws