hamburger login

Dirigent

Dirigent

Dirigent: Dethmer Jan van Heerde

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Dethmer Jan van Heerde is sinds 2 december 2009 dirigent van Fanfareorkest ‘Juliana’ Uddel. Dethmer Jan werd geboren op 5 januari 1982 in Emmeloord en is momenteel woonachtig in Almere.

Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste trompetles aan de muziekschool van Leo Torn. Vanaf zijn 15e studeerde hij aan het conservatorium in Utrecht. Daar volgde hij lessen bij Willem van der Vliet, Arto Hoornweg en Frits Damrow voor trompet. Tijdens zijn trompetstudie is hij begonnen met het hoofdvak ‘HaFaBra-directie’ bij Danny Oosterman. In 2005 is hij afgestudeerd als trompettist `Bachelor of Music` en als dirigent voor zijn ‘Bachelor of Conducting’. Hij heeft zijn studie vervolgd en is in 2008 afgestudeerd als ´Master of Conducting’.

Dethmer Jan speelde als trompettist in diverse orkesten en ensembles waaronder Het Gelders Fanfareorkest, Flevo Brass en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Als dirigent heeft Dethmer Jan naast Muziekvereniging Juliana te Uddel de muzikale leiding bij Harmonieorkest Lelystad, en Chr. Muziekvereniging Excelcior te Belt Schutsloot.

Dethmer Jan speelt zowel solistisch als bij orkesten. Hij heeft ook zijn medewerking verleend aan radio, tv en cd opnames. Op dit moment speelt hij alleen nog vast bij de brassband Altena Brass.