hamburger login

Muziekopleiding bij Juliana

Muziekopleiding bij Juliana

Binnen Juliana kun je een opleiding volgen tot muzikant. De koperblazers krijgen les van Dethmer Jan, de saxofonisten volgen les bij Marieke Pul. Beiden hebben conservatorium gedaan, wat betekent dat ze goed opgeleid zijn om jou te leren spelen!

Wil je meer informatie? Stuur ons een bericht via de contactpagina!

Iedere week krijg je les en iedere week leer je weer nieuwe dingen bij, waarmee je thuis mag gaan oefenen. Niet alles zul je meteen kunnen. Maar na veel oefenen en leren, zijn de meeste muzikanten er wel gekomen. De meeste muzikanten uit het “grote” orkest hebben wel herinneringen aan hun eerste les, hoe hun eerste noot klonk en van wie ze dat allemaal geleerd hebben. Samenspel leer je in het leerlingenorkest, wat een goede voorbereiding is voor het “grote”orkest. Ook word je voorbereid op de examens, die in eigen huis afgenomen worden volgens het raamleerplan van de KNMO. Hiermee haal je de benodigde diploma’s. Er zijn verschillende diploma’s: A tot en met D. De meeste muzikanten bij Juliana hebben diploma A en B. Diploma C en D zijn wat moeilijker om te halen, maar wel erg leuk om dat te proberen natuurlijk!

Tijdens het leren spelen op het instrument maak je natuurlijk ook veel vrienden. Deze leer je ook eens op een andere manier kennen tijdens het jaarlijkse “jeugduitje”. Gezellig samen naar Hellendoorn, Toverland of bowlen. Elkaar eens op een leuke, andere manier leren kennen.

Muziek leren maken doe je samen:
Halverwege maart 2009 ging het leerlingenorkest van start, inmiddels omgedoopt tot ‘ToeTie’. Het orkest bestaat uit jeugdige leerlingen die allemaal al een tijdje les volgen en nu samen muziek mogen maken, ondersteund door muzikanten uit het ‘grote’ orkest. ToeTie staat onder leiding van Dethmer Jan van Heerde, die ook docent is bij onze vereniging.

Iedere vrijdagavond repeteren zij van 18:00u tot 19:00u in het Blanke Schot. Er heerst opperste concentratie en natuurlijk wordt er ook ontzettend veel plezier gemaakt!

AMV lessen:
Voor de jongere jeugd is het mogelijk om AMV lessen te volgen (Algemeen Muzikale Vorming). Klik hier voor meer informatie.

Via onderstaande link is meer informatie verkrijgbaar over het Jeugdfonds dat tot doel heeft om muziekles voor iedereen mogelijk te maken:

Jeugdcultuur fonds