hamburger login

Nieuwsbericht

30 oktober 2023

Geslaagde festival dag en concert Orkest Koninklijke Marechaussee

Afgelopen zaterdag vond het muziek festival, georganiseerd door muziekvereniging Juliana ter ere van het 90-jarig bestaan, plaats. Op deze muzikale dag kwamen muzikanten vanuit het hele land hun muziek laten horen.

In de middag streken er vier orkesten neer in Uddel. De deelnemende orkesten waren Fanfarekorps Voorst, Scoutingband Jeroen Bosch, Excelsior Oostzaan en Excelsior Oosterhesselen. Hun muzikale presentaties werden beoordeeld door een professionele jury. Die jury bestond uit Peter Smits en Peter Kleine Schaars. Allerlei verschillende soorten muziek werden ter gehore gebracht. Dit was met recht al een muzikaal spektakel te noemen.

Het festival van zaterdag 28 oktober werd in de avond hervat. Het Orkest Koninklijke Marechaussee nam plaats op het podium. Het Orkest Koninklijke Marechaussee, opgericht op 12 april 1950, is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht en treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Reguliere “marechaussees” maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit orkest.

Een bijzondere avond volgde. De gevulde zaal kon genieten van prachtige muziek. De avond opende met Festive Overture om Juliana te feliciteren met het jubileum. Er werd een waanzinnige solo gespeeld door Damyan Vermaas. Er waren een aantal muzikale premières zoals de uitvoering van The Ant Mill. Zanger Maik van de Groes zong, begeleid door Orkest Koninklijke Marechaussee, een aantal nummers. Het bijzondere stuk I’m no Prototype verraste onder anderen het publiek en Samba für Elise bracht iedereen in beweging. Het uiteenlopende programma heeft iedereen ongetwijfeld een onvergetelijke avond bezorgd.

Klik hier voor de foto’s van deze onvergetelijke avond.

Tekst & Foto’s: Lillian Bos

Meer nieuws