hamburger login

Nieuwsbericht

4 september 2023

Juliana organiseert dag boordevol muziek

Als muziekliefhebber kunt u zaterdag 28 oktober uw hart ophalen! In het kader van ons jubileumjaar organiseren wij dan een dag vol muziek.

Overdag zullen meerdere orkesten muziek ten gehore brengen voor een jury en publiek. De deelnemende orkesten kunnen op dit moment hun muzikale voortgang laten toetsen door een professionele jury. U als gast kunt dan op uw beurt genieten van de prachtige muziek! Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur.

De avond belooft een spetterende avond te worden, als het Orkest Koninklijke Marechaussee neerstrijkt in sporthal De Schier.

Reserveer hier uw tickets met korting!

Wat is het Orkest Koninklijke Marechaussee?

Het Orkest Koninklijke Marechaussee, opgericht op 12 april 1950, is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht.

Het orkest is, in tegenstelling tot de orkesten van de Marine, Landmacht en Luchtmacht, geen harmonieorkest maar treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Reguliere “marechaussees” maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit orkest.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee levert muziek op maat. Dit houdt in dat er altijd gekeken wordt naar het doel van het optreden. Naast de enkele tamboer of trompettist bij begrafenissen worden optredens verzorgd door ensembles variërend van een saxofoonkwartet, koperkwintet, combo met en zonder zang, de big band én –uiteraard- het fanfareorkest.

Het orkest draagt de tradities, normen en waarden uit van het bereden wapen der Koninklijke Marechaussee,  bewaakt en vertegenwoordigt tevens het muzikaal Nederlands erfgoed door bij groot ceremonieel op te treden als fanfareorkest.

Het orkest is gelegerd in Apeldoorn op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee.

  

Orkest Koninklijke Marechaussee, onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars
Meer nieuws